Schaduwdoek op rol 5 m x 1,2 m

Schaduwdoek tegen felle zomerzon
We kunnen heel wat redenen geven waarom je een schaduwdoek zou gebruiken.

 • Om oververhitting in de kas te vermijden
 • Om planten te beschermen tegen verbranding en verkleuring
 • Om uitdroging van planten te vermijden
  Kortom: een goede bescherming is onontbeerlijk.
  Door te veel zonlicht kan het in de kas tijdens het voorjaar en in de zomer gemakkelijk te warm worden. In de meest ideale situatie bescherm je de tuinkas van buitenaf. Deze systemen raken echter vlug beschadigd door wind en hagel. Daarom kunnen we aanbevelen om de tuinkas van binnen te beschaduwen met een schaduwdoek. Tijdens de zomer is een afscherming tussen de 40 tot 50% voor de meeste planten geschikt. Hoewel dat het nogal kan variëren van soort tot soort. Varens vragen bijvoorbeeld een afscherming tot 75 % terwijl andere planten zoals cactussen zo goed als geen beschaduwing vragen.
 • Schaduwdoek op rol 5 m x 1,2 m Materiaal
  Wit beschermingsdoek dat 60% licht tegenhoudt. Ideaal als schaduwdoek of zonnezeil, vorstbescherming, tuinafscherming of als windscherm. Het doek kan worden bevestigd met onze bevestigingsclips (snapshots of fix clips) als de glasprofielen van de kas voorzien zijn van een sleuf.

  Bekijk ook onze andere Schaduwdoeken

  Artikelnr.Prijs
  37220022 euro
  Deze prijzen zijn adviesprijzen
  Dit zijn prijzen 2017, geldig tot 15/01/2018
  Eventuele acties en kortingen en hun voorwaarden kunt u terugvinden in de ACD-folder, deze prijzen zijn geldig voor de tijdsduur van de folder (nu tot 15/10/2017)  Schaduwdoeken

  Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

  Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

  Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

  Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

  ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas