Kunst met de ACD® Prestige

De eigenheid van de kunstwerken van de kunstenaar Lustra is dat er steeds gewerkt wordt met onderdelen van de hobbykassen ACD® Prestige.

juli / augustus 2003 de Poëziezomers van WATOU
De Poëziezomers van Watou confronteert dichters en beeldende kunstenaars met elkaar en de landelijke omgeving. Binnen dit selecte gezelschap veroverde ACD een eigen stek met 'Lumière Stratifié'. De bezoeker wandelt doorheen de 6 kassen en ervaart licht in lagen, meteen de titel van het kunstproject. Het spel van tocht, warmte en vochtigheid in de serre prikkelt nog meer zintuigen. De schuine wanden zorgen voor een optimale lichtopvang. U loopt door het kleurenspectrum heen.


Kleuren worden dromen, een weg van dromen, wegdromen
Het kunstwerk werd voor Watou geselecteerd door dichter Gwij Mandelinck, gastcurator Michel Dewilde en commissaris beeldende kunst Jan Hoet. Het kunstwerk paste perfect in het thema 2003, namelijk 'Opzij van het kijken'.

oktober 2003
Open Bedrijvendag Haven Roeselare
Het kunstwerk 'Lumière Stratifié' staat gedurende 4 weken tentoongesteld op het rond punt aan de Zwaaikomstraat (industriepark Haven)

september 2004
ter gelegenheid van KunstKijken te Roeselare wordt het kunstwerk 'Lumière Stratifié' op de grote markt geplaatst

september 2004
"Luminoostra" =lumière / licht in de Ooststraat. Het basisidee van het kunstwerk : aan de 9 staalkabels boven de straat worden grote kleurpanelen opgehangen : kleurrijke composities bestaande uit acrylaatplaten gekaderd in een antraciet grijs gecoat aluminium frame. Luminoostra staat voor 'lumineuze ideeën in de Ooststraat', een straat waar u als bezoeker voor alles en nog wat terecht kunt. De transparante platen zorgden voor een perfect kleur- en lichtspel, wat het aangename van de Ooststraat accentueert, de Ooststraat is de zonnigste winkelstraat.

oktober 2004
de veiling te Roeselare viert zijn 60ste verjaardag. Het kunstwerk 'Lumière Stratifié' wordt ter gelegenheid van dit jubileum in de veiling geplaatst.

juni 2005
op de nationale kunst- & tuinbeurs 'Fleurig' in het park van het kasteel de Haar te Haarzuilens (nabij Utrecht - Nederland) is het kunstproject 'Lumière Stratifié' dé bezienswaardigheid. Het kunstproject haalt de nationale pers, o.a. in de Telegraaf.

Terug ...

Wie is ACD ? Kunst met de ACDģ Prestige

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas