Kook volgens de 80/20 regel!

18/06/2014
Kook volgens de 80/20 regel! Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

Jarenlange experimenten met groenten leverden hem dan ook een leuke titel op:
Beste groentenrestaurant van Nederland 2012.


Groentenrestaurants vullen meestal hun borden met twee derden groenten. Kunz doet het net iets beter. Zijn gerechten bestaan uit 80 procent groenten en 20 procent eiwitten.

Zijn advies: neem een groente als basis en serveer er nadien wat vlees of vis bij. Gebruik ook niet alleen de meest courante groenten, maar experimenteer met andere groenten. 
Of doe een alternatieve bereiding met een traditionele groente. Laat je creativiteit de vrije loop!

De Nederlandse sterrenchef gaat zelf nog iets verder met de 20/80-regel.
Hij streeft voor tachtig procent biologische producten, twintig procent niet-biologische producten. Tachtig procent uit eigen land, twintig procent uit buitenland.

Zijn motivatie achter dit principe is niet alleen omwille van de gezondheid (groenten bevatten enorm veel vitaminen, antioxidanten, … ), hij zegt ook dat de hoeveelheid vlees steeds schaarser wordt. Tijd om hier dringend iets aan te doen. 

Bron: De Standaard 17 juni 2014 Terug ...

Nieuws

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas