Gezondheid komt van binnen uitÖ

07/04/2014
Gezondheid komt van binnen uitÖ
Groente als schoonheidsmiddel, wie had dat gedacht?
Hieronder beschrijven we een 8-tal groenten die je een beautyboost geven:

Spinazie is rijk aan ijzer en draagt bij tot een gezonde teint. Ook vermoeide ogen hebben baat bij een portie heerlijke spinazie.

Spinazie zelf kweken? Deze bladgroente kan gezaaid worden in meerdere seizoenen. April is dé spinaziemaand bij uitstek. Spinazie groeit snel! In juli kan je aan de slag met het zaaien van herfstspinazie. Een dankbare groente voor beginners…


Rode kool is een perfecte afvalstofverwijderaar. Een stralende huid dankzij deze detoxgroente.

Rode kool zelf kweken? Rode kool behoort tot de herfstkolen. In mei kan je ze uitplanten. In oktober kan idealiter een eerste oogst plaatsvinden.
Boerenkool is dan weer heel goed voor cholesterol en bloeddruk. Boordevol vitamine K.

Boerenkool zelf kweken? Boerenkool is winterkost . Je kan boerenkool oogsten vanaf december. Kolen kan je voorzaaien en in juli kunnen ze de grond in. Boerenkool kan vriestemperaturen verdragen en deze plant ziet er ook leuk uit!
Rode biet is goed voor de lijn, de beantine zorgt voor een goedwerkend metabolisme. De huid wordt er egaler door, weg met fijne lijntjes.

Rode biet zelf kweken? Rode biet kan je zaaien in april. De oogst zal rond eind juni kunnen aanvangen. Er zal wat uitdunnen aan te pas komen bij rode biet. Schiet op zich ook relatief snel op. De laatste keer rode bieten zaaien kan in juni.

Aubergine heeft een sterk anti-age effect.

Aubergine zelf kweken? Een ideale serregroente, in mei mag deze plant de grond in. De plant zal ondersteuning vragen. Geef regelmatig water. In juli/augustus kan de oogst beginnen. Oogsten doe je ook best regelmatig. Zo verliest de plant geen energie. Niet de meest geschikte plant voor beginners.

Basilicum ruikt niet alleen lekker, maar is ook rijk aan antioxidanten.

Basilicum zelf kweken? Een typisch keukenkruid dat veel zon vraagt. Heerlijk ruikende basilicum zaai je bijvoorbeeld in juli. Tomaten en basilicum zijn goede vrienden bij elkaar in de moestuin.

Spruitjes zijn niet gegeerd bij kinderen, maar blijkt goed te zijn tegen infecties en reuma.

Spruitjes zelf kweken?
Spruiten zijn echte wintergroenten, je oogst ze van december tot ergens in maart. In juni, juli gaan deze kolen de grond in.

 

 

Terug ...

Nieuws

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas