Groenten als bescherming

26/12/2013
Groenten als bescherming

Ook in de winter moet je je beschermen voor de zon. In de winter is er namelijk nog meer kans dat je aangetast wordt door UV-straling. De reden hiervoor is simpel: minder wolken en een lagere luchtvochtigheid.

Het eten van groenten zorgt er voor dat je je minder zorgen moet maken voor deze straling.

Zo heeft men aangetoond dat sommige stoffen in groenten er voor zorgen dat de straling minder schadelijk is. In sommige gevallen tot 50% minder.

Wortelen bevatten caretenoïden. Meer specifiek: lypoceen en bètacaroteen. Deze stoffen beschermen de huid tegen UV-straling. Het dagelijks drinken van 1,7 kopjes wortelsap vermindert roodheid met 50%.
Het is ook de lypoceen die tomaten in staat stellen om de huid te beschermen. Als het om tomaten gaat, volstaan 2,5 eetlepels tomatenpasta om UV-straling tegen te gaan. Opnieuw tot 50% vermindering van schadelijke straling.

Ook groene spinazie en rode paprika's kunnen de huid beschermen. Deze keer door de hoeveelheid vitamine C die ze bevatten. Vitamine C zou de huidcellen beschermen en zo het DNA-herstel bevorderen.  

bron: agf.nl        

Terug ...

Nieuws

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas