De populairste groente!

10/12/2013
De populairste groente! De populairste groente in Nederland is nog steeds de sperzieboon. Gevolgd door bloemkool en spinazie. Op de laatste plaats staan spruitjes, als minst populaire groente.

Deze resultaten komen uit een onderzoek van TNS NIPO. 1600 mensen hebben deelgenomen aan dit onderzoek. De helft van deze groep zijn mensen die zelf het eten klaar maken. De andere helft bestaat uit eters met een minimumleeftijd van 12 jaar.


Spruitjes en bruine bonen zijn het minst geliefd bij het jonge publiek. Als we naar het oudere publiek kijken, dan blijkt dat deze minder houden van minder gekende groenten. Naast de favoriete groenten, onderzoekt men ook de kruiden die mensen bij het koken gebruiken. Daar staat ketjap op nummer één. Daarnaast worden nootmuskaat en kerriepoeder vaak gebruikt in de Nederlandse keuken.

Ook de vleesconsumptie neemt af. Mensen gaan bewust één keer in de week geen vlees eten. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid, het is ook goed voor het milieu.


Bron: telegraaf.nl   Terug ...

Nieuws

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas