0-4 jarigen eten te weinig groente

03/12/2012
0-4 jarigen eten te weinig groente Jonge kinderen eten te weinig groente. Dit blijkt uit onderzoek. Naast het feit dat voldoende groenten eten belangrijk is voor de gezondheid, is de ontwikkeling van de smaakvoorkeur op jonge leeftijd belangrijk. 

In Nederland zijn er reeds diverse initiatieven op het gebied van bevordering van groente-inname, echter de samenhang tussen deze initiatieven moet verder worden versterkt.
Het Platform gezonde voeding 0-4 jarigen is vorig jaar opgericht en is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde, de Vereniging van Nederlandse Fabrikanten van Kinder- en Dieetvoedingsmiddelen (VNFKD), het Voedingscentrum en TNO.

Het zelf kweken van groenten kan een van de oplossingen zijn voor deze problematiek. Door de tuinkas kan men zelf groenten gaan kweken, het hele jaar door. De tuinkas komt ook dichter bij het huis te staan, waardoor we vaker denken aan groenten en kinderen zich ook bewuster zijn van groenten in de tuin. Het is ook leuk om met je peuter zelf te gaan kweken. Zo belanden de tomaatjes die ze in de tuinkas zagen en verzorgden makkelijker op hun bord en gaan ze sneller eens proeven. Zelf gekweekt, dat smaakt!

Bron: AgriHolland.nl Terug ...

Nieuws

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas