Geef je kinderen de groenten van het seizoen.

10/09/2012
Geef je kinderen de groenten van het seizoen. Vandaag kan je alle groenten praktisch altijd eten. Je loopt de supermarkt binnen en koopt enkel wat jouw peuter of kleuter graag eet. Probeer eens seizoensgroenten...

Als je met het seizoen mee eet, leef je niet alleen gezonder, maar voeg je ook meer smaak toe op je bord. Seizoensgroenten zijn voller van smaak, goedkoper, milieuvriendelijk en gezond! Een seizoensgroente beperkt je ecologische voetafdruk doordat het de halve wereld niet heeft afgereisd. Mineralen en vitaminen worden beter bewaard.

Nog leuker is een eigen moestuintje en aan het kweken gaan met je kroost. Zo zien ze hoe de groentjes groeien en krijgen ze interesse in die anders zo wereldvreemde broccoli op hun bord.

Veel beter toch dan groenten uit de supermarkt? Zelfgekweekt smaakt!

Start vandaag nog met jouw moestuin!bron: Thalia de Caluwe, 'Geef je peuter of kleuter fruit en groenten van het seizoen' , 07/09/2012, online op: http://kindervoedingscentrum.nl/geef-je-peuter-of-kleuter-fruit-en-groenten-van-het-seizoen  Terug ...

Nieuws

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas