Met groenten heb je de meest creatieve keuken...

02/07/2012
Met groenten heb je de meest creatieve keuken... Franse driesterrenchef Alain Passard beschrijft groenten als zijn lust en zijn leven. Voor hem is het een kunstvorm. L'Arpège, zijn restaurant in Parijs, schakelde zo over tot een bijna geheel vegetarische kaart. Met groenten kan je gewoon veel creatiever zijn. Ze brengen meer vorm, kleur en smaak in je bord. Alain Passard kweekt biologisch in zijn eigen moestuin. Hij vindt dit fantastisch.  

Soms moet hij daarom ook klanten teleurstellen en kan hij een recept niet voorschotelen doordat de plant in de moestuin getroffen werd door een ziekte of zo. Hij zegt dat de mensen daar echter wel begrip voor tonen. Het zelf kweken neemt hier de bovenhand. Versheid primeert en met de seizoenen meekoken wordt meer dan geapprecieerd.

Bron: metronieuws.nl Terug ...

Nieuws

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas