Gezond dankzij hete pepers!

06/03/2012
Gezond dankzij hete pepers!

Hete pepers bevatten niet alleen veel caroteen en vitamine B6, maar eveneens de stof capsaïcine (die zorgt voor de pikante smaak in pepers en paprika’s) verantwoordelijk voor de activatie van pijnreceptoren in uw mond. Dit veroorzaakt een endorfineboost, en dit zorgt op zijn beurt voor een pijnstillend en euforisch gevoel. De capsaïcine is dus een natuurlijke pijnstiller en is onder meer effectief in de bestrijding van diverse huidziekten zoals psoriasis alsook voor verschillende vormen van artritis.  Studies toonden tevens aan dat de stof prostaatkankercellen kan doden.
Momenteel onderzoekt men of capsaïcine kan gebruikt worden om de eetlust te verminderen (overgewicht bekampen), oorinfecties, brandend maagzuur en zelfs bepaalde hart- en vaatziekten kan voorkomen of behandelen.

De pepers zijn niet alleen heet qua smaak, maar ze eisen ook veel warmte bij de kweek. Net daarom zijn dit ideale groenten om te telen in uw ACD-tuinkas!

Lees hier meer over de peperteelt.

Bron: ‘Hete pepers bevatten veel medicinale werkingen’;  29/02/2012; agf.nl

Terug ...

Nieuws

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas