Multifunctionele drijvende tuinkas in Rotterdam

05/03/2012
Multifunctionele drijvende tuinkas in Rotterdam

Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) heeft in Rotterdam plannen ingediend om een drijvende kas in de Rijnhaven te verwezenlijken.

De zon zal hierbij de belangrijkste warmtebron zijn voor de kweekkas. In de zomer kan het dak helemaal open en bij een teveel aan zon is er een schaduwdoek dat voor beschutting zorgt. s’ Avonds en tijdens de winter zorgt het dubbelwandige kasdak, gemaakt uit ETFE (=Ethyleen-tetrafluorethyleen copolymeer), voor de isolatie.

In de zomer moet er een overdekt  strand in de kas komen, verfraaid met potplanten en palmen. In de winter zal er een schaatsbaan komen te liggen.

Een belangrijk onderdeel van deze kas zal het urban green center zijn, waarin de inwoners van de stad kunnen kennismaken met potplanten. Ook zullen er verse groenten uit het Westland gepresenteerd worden.

Zo zie je maar dat een kas niet enkel hoeft te dienen  voor het kweken van groenten en kruiden  is. In de zomer plaats je er een zandbak of zwembadje in en je kunt ook dan zalig genieten van jouw multifunctionele kas.

Bron: Innovatieglastuinbouw.nl, Stadskas in Rijnhaven Rotterdam, 29/02/2012, online op innovatieglastuinbouw.nl.

Terug ...

Nieuws

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas