Laat de EHEC-bacterie niet toe op jouw groenten!

17/06/2011


Dodental door EHEC loopt verder op! Tuinders vrezen nog meer EHEC-schade! EHEC op Nederlandse Bietenspruiten! 2 jarige jongen sterft aan EHEC! Kiemgroente hoogstwaarschijnlijk bron EHEC!
Er wordt altijd beweerd dat groenten eten gezond is, maar de berichten die nu overal in het nieuws verschijnen, werken die stelling alleen maar tegen! Na een periode van onzekerheid blijkt de besmetting afkomstig te zijn van kiemgroenten. Jammer genoeg komt deze vaststelling er wat laat, want de meeste mensen zijn niet meer zo belust op al dat gezond lekkers. Daarnaast komen dan mededelingen binnen zoals het bericht van Duitsland. Blijkbaar zouden EHEC-bacteriën aangetroffen zijn op een partij rode bietenspruiten, afkomstig van een Nederlandse teler.

Al hoeft deze situatie jou niet volledig af te schrikken. Zorg zelf voor een smakelijke variatie aan groenten uit jouw eigen ACD tuinkas. Je kweekt zelf jouw lekkernijen die volledig ziektevrij zijn en daarbovenop krijg je tijdens het moestuinieren voldoende beweging. Elke weekdag een andere groente op jouw bord, als dat geen luxe is! Ook deze maand kun je nog starten met het zaaien en planten van een heleboel groenten zoals erwten, witloof, wortelen, radijzen, tomaten, prei, courgettes...


Laat de EHEC-bacterie niet toe op jouw groenten en combineer een gezonde hobby met gezonde voeding. Kortom moestuinieren in een ACD kweekkas om daarna te genieten van jouw zelfgekweekte groenten vol belangrijke vitamines.

Terug ...

Nieuws

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas