Wijnbes planten of snoeien

De 'braam-achtige' Japanse wijnbes kan nu worden geplant. Zet de wijnbes tegen een muur op het zuiden. Die takken moeten aan latwerk worden aangebon­den. De vruchten, die prachtig van kleur zijn, zullen dan eerder rijpen. Het plantgat moet ruim worden uitgegraven: een halve meter diep en breed. Meng wat droge koemest door de grond waarmee u het plantgat vult. Na het planten moeten de takken tot 30 cm boven de grond worden ingekort. Dat betekent, dat u het eerste jaar nog geen vruchten kunt oogsten. Het volgen­de najaar snoeit u in maart.

De afgedragen (de oude) takken worden tot op de grond weggesnoeid. De jonge takken, die in het vorig seizoen zijn ge­groeid en die nog geen vrucht hebben ge­dragen, worden voor éénderde ingekort. Houd per meter de vijf beste scheuten aan en bind die vast aan het latwerk. De rest snoeit u boven de grond weg. Zij­scheuten van de aangebonden takken knipt u tot op de twee ogen (knoppen) terug.
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas