Heide snoeien

Winterheide, die nu nog kan bloeien, snoeit u natuurlijk niet. Maar alle ande­re Erica- en Calluna-soorten moeten on­derhanden worden genomen tussen half maart en half april. Dit snoeien is nood­zakelijk om een goede vertakking van de heidestruiken te bevorderen. Dan kunt u rekenen op een rijke bloei. Kort gehou­den heidestruiken zijn ook veel minder aantrekkelijk voor schadelijke insekten, zoals het heidehaantje.

Dat kevertje en zijn larven doen zich te goed aan heide­velden waar niet op tijd wordt gemaaid, gesnoeid (of afgegraasd). Ook in heide-tuinen kunnen ze actief worden en een aanval doen op heideplanten die te hoog groeien. Bij het snoeien van heide knipt u juist onder de uitgebloeide bloemtros van het vorige jaar. Snoei niet terug tot op het hout waar geen blaadjes meer aan zitten. Vooral struikheide (Calluna) loopt dan moeilijk uit. Hebt u tussen de heideplanten gewied (met de hand!) strooi er dan wat turfmolm tussen.
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas