Appel

Overal in Europa groeit de appel (Malus silvestris/Pyrus malus) in het wild.

De boom heeft doorgaans gestekelde takken en wordt ongeveer 10 meter hoog. De witroze bloesem wordt gevolgd door harde vruchten.

Appels zijn sinds onheuglijke tijden populair. Reeds de oude Grieken verbouwden appels en sindsdien zijn er honderden rassen gekweekt. De vruchten zijn rijk aan vitaminen en mineralen en vormen niet alleen een gezonde versnapering, maar zijn ook te gebruiken als geneeskruid.

Gekookte appel werkt laxerend. Rauw geraspte appel stopt. Gebruik de schillen alleen, als u er zeker van bent dat de vruchten niet zijn bespoten. Ze zijn dan misschien minder fraai om te zien, maar u krijgt dan tenminste geen gif binnen! 

Appelschillenthee remt ontstekingen en bedwingt koorts.  Appelsap is niet alleen een zeer smakelijke drank, maar kan ook dienst doen als huidlotion. Uit gegist appelsap wordt cider bereid, een frisse appelwijn.
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas