Zonnebloem

De pitten van de zonnebloem bevatten gezonde bestanddelen.
Deze reus onder de tuinplanten is te fors voor het doorsnee-kruidentuintje en zal zijn schoonheid dus elders in de tuin moeten tonen. De plant is oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amenka, maar gedijt in Europa uitstekend.

In tal van Europese landen, onder andere in Frankrijk worden zonnebloemen geteeld om de olie die uit de pitten wordt gewonnen. Op uitgestrekte velden staan die planten 'mannetje aan mannetje' en hun gezichten kijken allemaal naar de zon! De olie wordt als spijsolie, maar ook in de margarine-, zeep- en verfindustrie gebruikt. De pitten worden gegeten door vogels en door knaagdieren.

Ze bevatten niet alleen erg veel vitaminen (B, C, E en F) maar tal van andere heilzame'stoffen, ontgiften het bloed en sterken het zenuwgestel. Al met al een goede reden om zo nu en dan eens een handjevol zonnebloempitten op te knabbelen. Ze smaken goed en men kan ze verwerkt in notenmelanges kopen.
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas