Paprika

Sinds tientallen jaren heeft de paprika de Nederlandse en de Belgische keukens veroverd.

Deze heerlijke groente, die zeer veel vitamine C bevat, is een gewas, dat betrekkelijk gemakkelijk in de tuin kan worden geteeld - bij voorkeur onder glas.

De gezondste wijze om paprika te nuttigen is natuurlijk rauw: heerlijk in salades, maar ook als hapje bij de borrel in combinatie met kaas of worst. Paprika's, gevuld met pikant aangemaakt gehakt, vormen een verrukkelijk warm gerecht dat uitstekend smaakt in combinatie met rijst.

De Capsicum frutescens (Spaanse peper) is scherper van smaak. De langwerpige vruchten worden uitsluitend gebruikt om gerechten te kruiden. Ze vormen onder andere een bestanddeel van sambal.




Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas