Dragon

Dragon (Artemisia dracunculus), een meer dan 1 meter hoge plant, is van oorsprong afkomstig uit het westen van de Verenigde Staten.

In Europa komt het kruid in het wild voor. Het kruid geeft een zeer bijzondere smaak aan biefstuk, lamsvlees en gevogelte.

Ook in kruidenazijn en sauzen is het bijzonder smakelijk. Het wordt dan ook speciaal voor gebruik in de keuken gekweekt. Bovendien heeft dragon een eetlust-opwekkende werking: 30 gram dragon, met een vanillestokje en 250 gram suiker op een liter brandewijn vormt een prima aperitiefje als u het geheel ruim vier weken hebt laten trekken. Tussen april en juni kan in de volle grond worden gezaaid.

Jonge dragon-planten vragen een onderlinge plantafstand van 40 cm.




Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas