Kruiden: een lange historie

Al eeuwenlang maakt de mens gebruik van kruiden. Ook nu nog worden bij de fa­bricage van tabak, cosmetica en parfums, bier en gedestil­leerde dranken allerlei kruiden gebruikt.

Keukenkruiden als basilicum (Ocimum basilicum), berna-gie (Borago officinalis), kervel (Chaerophyllum sativum), venkel IFoeniculum vulgare), karwij fCarum carvi), rozema-rij n (Rosmarinus o fficinalis) en salie (Salvia officinalis) worden al in de 15e-eeuwse recepten genoemd. Daar­naast maakte men gebruik van planten die tegenwoordig doorgaans alleen als onkruid worden beschouwd, made­liefje (Bellis perennis), ro-bertskruid (Geranium roberti-anum), of die alteen voor de sier worden aangeplant, zoals rozen (Rosa) en viooltjes (Vio­la).




Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas