Sneeuw in je kas

Leg eens wat sneeuw in je kas.

Sneeuw, velen vinden het mooi, anderen vinden het gevaarlijk, maar voor de mensen met een kas is het een handig werkinstrument.
Het kan namelijk gebeuren dat de zoutconcentratie (=totale concentratie aan mineralen in de grond) na een tijdje te hoog wordt in de kas. Deze te hoge aanwezigheid kan problemen veroorzaken bij het kweken van bladgroenten, zoals spinazie, salade, etc.

Deze te hoge concentratie kan je voorkomen door in meerdere beurten, maar kort na elkaar water te geven. Maar niet alle situaties lenen zich om de grond overvloedig te begieten omdat dit ervoor kan zorgen dat er plassen water in de kas ontstaan. Daarom kan het handig zijn om sneeuw in de kas te leggen. De geleidelijk smeltende sneeuw zorgt er dan voor dat de grond gespoeld wordt zodat je geen last meer hebt van een te hoge zoutconcentratie. Dit doe je best als de kasgrond (nog) niet bevroren is.

kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas