wortelpeterselie

Wortelpeterselie: met blad en wortel opeten

De wortel van wortelpeterselie is rijk aan vitaminen en mineralen en heeft een zachte smaak die tussen knolselderij en pastinaak ligt. De rauwe wortel is geraspt lekker in salades en rauwkostschotels. Wortelpeterselie geeft ook soepen en stoofpotjes smaak en is een prima ingrediŽnt voor een basisbouillon. Ook het blad heeft een lekkere smaak. Wortelpeterselie wordt nauwelijks verkocht, maar deze heerlijke groente kun je in april en mei zaaien. Maak de grond eerst goed los en giet geregeld om de grond vochtig te houden. Het kan drie tot vier weken duren voor de zaden kiemen. Oogsten kan vanaf eind september. kas




Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas