zaaikalender

Zaaikalender: de zaaiperiodes voor een aantal populaire gewassen:

Februari

Wortelen kun je van februari tot mei uitzaaien. Spinazie zaai je vanaf februari-maart tot september.

Maart

Radijs, dat een koolgewas is, kun je begin maart buiten zaaien. Zaai om de twee weken een beetje om de oogst te spreiden. Tomaten en paprika's moet je in maart binnen zaaien en buiten uitplanten in de tweede helft van mei. Erwten, uit de familie van de peulgewassen, mag je vanaf maart buiten zaaien. Als de bodem te vochtig is, kun je beter wachten tot april. Sla, een bladgewas, kun je vanaf maart tot augustus zaaien.

April

Pompoen en courgette maken deel uit van de vruchtgewassen. Je kunt ze in april of begin mei binnen voorzaaien. Laat de jonge plantejs enkele dagen afharden voor je ze in mei of juni buiten uitplant. Rode biet, een wortelgewas, kun je vanaf april buiten zaaien.

Mei

Bonen zaai je pas buiten na half mei omdat ze absoluut geen vorst verdragen. Weetjes: - voor gevorderden: volgende soorten zijn niet echt beginnersmateriaal: bloemkool, asperges en witlof - potager: de nieuwste trend in moestuinland is de 'potager'. Het is een moestuin die niet enkel productief is, maar ook decoratief. De gewassen en kruiden worden gecombineerd met allerlei, liefst kleurrijke bloemen als tagetes, zinnia, verbena, viooltjes, reuk- en pronkerwten. kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas