kas bodem

De bodem in de tuinkas

Alles wat de groenten aan voedsel uit de bodem (grond) halen wordt met de oogst afgevoerd. Om dat tekort weer aan te vullen, moet de grond regelmatig worden 'gevoed' in de bovenste grondlaag waarin het wortelleven zich afspeelt. Die laat moet lekker rul en kruimelig zijn, zodat lucht en water in de grond kunnen doordringen. Een goede teellaag bestaat uit minerale deeltjes en organische, biologische deeltjes die door een rijk bodemleven (enzymen, goede bacteriŽn, wormen en schimmels) worden omgezet in opneembare stoffen voor de plantenwortels.

De bodem van de kas bemesten

Anorganische of kunstmeststoffen zijn chemische producten die de planten een snelle, sterke groeistoot geven. Organische of biologische meststoffen komen langzaam vrij en werken dus ook langdurig. Planten hebben vooral dat laatste nodig. Een basisbemesting met organische stoffen zoals compost, bloed- en beendermeel (kalk) en goed verteerde stalmest kun je eventueel aanvullen met stoffen als landbouwkalk. Volg altijd nauwkeurig de aanwijzingen op de verpakking. tuinkas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas