tomatenoogst

Teeltomstandigheden spelen een grote rol voor een grotere tomatenoogst

De meeste tomatenplanten in de moestuin krijgen een plaats in de volle grond. Ze groeien dan snel, maar vooral in een koude, natte zomer laten ze het afweten en krijgen last van allerlei ziekten. Toch is het mogelijk om ook in ons klimaat een grote hoeveelheid tomaten te oogsten van goede kwaliteit.

Voor een grotere tomatenoogst is de truc...

De truc is dat de tomatenplanten moeten beschemd worden tegen regen en op een beschutte plaats moeten staan: we gebruiken hiervoor een tomatenkasje. In zo'n tomatenkasje hebben de planten voldoende licht, luchtbeweging en warmte. Te grote hitte wordt afgevoerd door de wind. Nat worden is niet meer mogelijk. Dat is maar goed ook, want tomatenplanten die regelmatig nat worden, zijn erg vatbaar voor ziekten. Dankzij een tomatenkasje kunt u in oktober iets langer oogsten dan bij tomaten die buiten staan. Ook onder een tomatenkasje mogen de planten niet te vol worden. De zijscheutjes (=dieven) worden dus regelmatig verwijderd evenals de onderste bladeren. Als u dit 's morgen doet, zijn de wonden 's avonds weer opgedroogd. Lees zeker ook: tomaten telen kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas