hobbykas kweken

Bent u de gelukkige bezitter van een hobbykas? Dan kunt al vroeg met het kweken van bloemen en kruiden beginnen

Ook op een klein balkon kunt u al een hobbykasje plaatsen. Om de kosten hoeft u het zeker niet te laten. Een hobbykas met kleine afmetingen heb je al voor een kleine instap prijs: kweekbakken Hobbykassen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. - al in de laatste dagen van maart kunt u op uw balkon met het zaaien beginnen. Een minimum-maximum thermometer toont u vanzelf het juiste zaaitijdstip. als het 's nachts zelden meer vriest dan is het tijd om uw hobbykasje gereed te maken - u mag in elk bakje zaaien, als het bakje maar niet te diep is. Anders worden de wortels snel te lang en gaat het verplanten moeilijker (zaaikistjes). Het best zaait u in speciale zaaigrond, een mengsel van tuinaarde en scherp zand. - zaai niet te veel in ťťn keer uit. Wees zuinig met het zaad. Bedenk goed dat elk zaadje graag wil en kan ontkiemen. Al snel staan dan de jonge plantjes elkaar te verdringen. Geen enkel plantje groeit dan evenwichtig op - vul het zaaibakje, maak de zaaigrond goed vochtig en strooi het zaad er losjes en zuinig overheen. Over het zaad strooit u vervolgens nog een halve cm zaaigrond. Het bakje zet u in de hobbykas - op een balkon kunnen extreme temperaturen heersen. De lucht in de hobbykas warmt dan razend snel op. Daarom zult u zeer regelmatig uw hobbykas moeten luchten. Een automatische raamopener doet nu wonderen ! (automatische raamopener voor beluchting) - als de zaadjes ontkiemen dan verschijnen eerst de zogenaamde kiemblaadjes. Als er, behalve de kiemblaadjes ook twee echte blaadjes aan de plant groeien, dan is het tijd om de jonge tere kiemplantjes over te zetten in een ander bakje met verse zaaigrond. De plantjes komen hier verder uit elkaar te staan en iets dieper. - als de uitplantdag nadert, zet u de hobbykas steeds vaker helemaal open. Laat de plantjes wennen aan de vaak koudere buitenlucht. Op die manier overleven ze het uitplanten in de volle grond.

Welke zomerbloemen kunt u voorzaaien in de hobbykas?

Uw balkon kan er dit jaar weer fleurig uitzien. Zaai tegen het eind van de maand maart de volgende zomerbloemen op uw balkon: ganzebloem, Godetia, Lobelia, Lathyrus, Suzanne met de mooie ogen, Phlox, Rudbeckia, Scabiosa, zonnebloemen, Verbena, Gernaium, Datura, Petunia, siertabak, Zinnia, ... En combineer de zomerbloemen ook eesn met kruiden en groente. U zult versteld staan. ontstressen in onze hobbykas hobbykas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas