hobbykas orchideeŽn

Een hobbykas vol orchideeën: een fascinerende hobby

Sommige orchideeënliefhebbers bedrijven hun hobby al tientallen jaren en niet zelden gaat deze liefhebberij over van vader op zoon. Bij anderen wordt de eerst belangstelling gewekt bij een bezoek aan een botanische tuin, waar ze geïmoneerd raken door de exotische bloemenpracht van de orchideeën uit verre tropische landen. En welk kind raakt niet gefascineerd door de vormen en kleuren van de orchideeënfamilie. Het doet hem dromen van verre, exotische landen. Menig hobbyist creëert zijn eigen paradijs in zijn eigen hobbykas; of moeten we zeggen een orchideeënkas? De expert bouwt zich een hobbykas bestaande uit een koud, gematigd en warm gedeelte.

Er is geen plantenfamilie zo soortenrijk als de familie van de orchideeën

Men heeft inmiddels ongeveer 30.000 soorten geregistreerd. En het aantal hybriden (dus kruisingen tussen genetisch verschillende ouders) is al tot boven de 150.000 gestegen. En het zal ongetwijfeld nog verder stijgen, want er is vrijwel geen plantenfamilie, waar kruisen zo gemakkelijk is. Niet alleen tussen soorten van hetzelfde geslacht onderling, maar ook tussen soorten van verschillende geslachten. Er kan dan gelet worden op grootte, vorm, kleur en zelfs geur van de bloem. Een eenvoudige hobbykas barst al snel uit zijn voegen. En het kweken van deze exoten hoeft ook niet duur te zijn. Orchideeën ontstressen in onze hobbykas Meeldauw schimmelziekte in onze hobbykas hobbykas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas