hobbykas

Bij het tuinieren in je hobbykas kun je je stress en ergernis uitstekend afreageren

Dat is goed voor je hart, bloedvaten en spieren. Kortom voor je gezondheid. Het tuinieren in een hobbykas maakt vele mensen gelukkig en tevreden. Dat zal zeer waarschijnlijk niemand tegenspreken. Maar hoe gezond het werken in een hobbykas werkelijk is laten de nieuwste resultaten zien van buitenlandse wetenschappelijke onderzoekingen. Ondanks de arbeidsverkorting hebben steeds meer mensen het gevoel dat ze vrije tijd tekort komen. Hoe komt dat? Er zijn veel mensen die zoveel activiteiten in hun vrije tijd ondernemen dat de volgeplande weekend ook tot stress kunnen leiden.

Elke dag maar een half uurtje in de hobbykas...

Eťn op zeven managers heeft zich voorgenomen om in hun vrije tijd meer in de tuin en in de hobbykas te gaan werken omdat het veel meer ontspannend is dan welke fitness-training dan ook. Georganiseerde vrije tijd is een soms erg vermoeiende bezigheid. Elk weekend weer diezelfde terugkerende 'ontspanning'. Het tuinieren is echter veel vrijblijvender en daardoor ontspannender. Men werkt hard of zacht, met spit of plant zaailingen, men snoeit de planten... Er zijn tal van mogelijkheden in de hobbykas. Het werken in de hobbykas is uitstekend voor het hart en de bloedvaten. Overtollige agressiviteit kan men prima kwijt in het wieden van onkruid en het zaaien van planten. Ergernis, frustraties en teleurstellingen verhogen de bloeddruk. Deze ongemakken kan men kwijtraken door de hobbykas eens flink aan te pakken. En het plukken van bloemen, het oogsten van groenten en het bloemschikken kunnen juist heel rustgevend zijn. Men kan veel beter zijn gevoelens, ergernissen en frustaties uiten en dat gaat heel goed via het werken in de hobbykas. Het tuinieren in de hobbykas is dus niet alleen goed voor het fysieke gestel, maar ook goed voor het gemoed. Bovendien beleven de mensen veel vreugde aan alles wat groeit, bloeit, kruipt en vliegt in hun hobbykas. In de hobbykas moet je zich onderwerpen aan de regels van de natuur. Je leert geduld hebben. Geen enkele plant zal sneller groeien of mooier bloeien als je dat wil. Je moet maar gewoon afwachten. Het is veel gezonder om hard in de hobbykas te werken dan een of andere fitness-training. Bij het werken in de hobbykas werk je niet alleen aan je eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid, maar er komt ook nog iets moois en tastbaars uit je handen. Het is belangrijker om meerdere malen per week een half uurtje lekker lichamelijk bezig te zijn. Dus elke 2 dagen de hobbykas in, dat houd je fit, gezond en goed gehumeurd. Tuinieren is gezond, plezierig en geeft de mensen erg veel voldoening. Het is goed voor geest en lichaam. orchideeŽn in de hobbykas ontstressen in onze hobbykas Meeldauw schimmelziekte in onze hobbykas hobbykas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas