kas ligging

De ligging van de kas: misschien wel het belangrijkste criterium voor een vruchtbare moestuinkas.

- zorg dat de grond vlak is en iets afloopt naar het zuidoosten of zuidwesten, zodat (regen)water weg kan lopen - kies een zo zonnig mogelijke plek waar minstens 6 uur per dag de zon schijnt - niet in de schaduw van bomen - beschutting aan de noord(oost)kant

Grond voorbereiden

Inspecteer de grond waar u uw moestuinkas wilt plaatsen. Vuistregel: plakt die nog aan uw laarzen, dan is hij nog te vochtig en nog niet klaar om ingezaaid te worden. Dat is de grond wel als de oppervlakte droog en kruimelig is. Schoffel de bovenste 7,5 tot 15 cm van de grond goed door. Gebruik voor het egaliseren en gladmaken beide zijden van de hark: de tanden om de grond in kleinere stukjes te breken, de platte kant om de grond te verdelen. Ga hiermee door tot de grond mooi egaal is. Met name bladgroenten willen een stikstofrijke bodem. Meng daarom wat compost, potgrond of koemestkorrels door de bovengrond. Het toevoegen daarvan zorgt er ook voor dat de grond beter vocht doorlaat.
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas