salie telen

Salie telen lukt aardig goed in een hobbykas

Aaibaar, zo zou je het haast harige, zachte blad van salie (Salvia) kunnen noemen. Er zijn heel veel verschillende soorten salie die vooral in de siertuin worden gebruikt omdat ze zo mooi bloeien. Vooral de knalrode en felblauwe worden vaak aangeplant. Wil je zeker weten dat je de goede plant voor de kruidenkas hebt aangeschaft, dan moet er officinalis of lavandulifolia in de naam zitten.

Salie, praktisch

* Salie houdt van zon en is niet gesteld op regen en kou. Salie gaat eerder dood door te veel water dan te veel kou, dus houd je plantjes in de winter goed in de gaten en zorg voor een prima afwatering en een beschutte plek * veel mensen nemen stekjes zodat ze zeker weten dat ze na de winter weer planten hebben

Smaak

Gedroogde salie is zeer uitgesproken van smaak; daar houdt niet iedereen van. Verse salie heeft een veel minder sterke smaak. Omdat salie gunstig zou werken op de spijsverstering, wordt dit kruid vaak aan vette (vlees)gerechten toegevoegd. Salieboter is ook populair.
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas