tijm kweken

Tijm kweken in de hobbykas is niet zo eenvoudig: in een warme ruimte krijg je een zwakke plant

Er zijn meer dan 70 verschillende tijmpjes te koop met blad dat varieert van goudgeel en bont tot donkergroen. Sommige kruipen, andere vormen opgaande struikjes en vaak bloeit tijm rijk met witte, roze of lila bloemetjes. Tijm wordt als sierplant gebruikt en soms zie je haagjes met tijm in een kruidentuintje. Ga maar eens met je hand langs zo'n plantje en snuif de heerlijke geur op.

Tijm praktisch

* Tijm heeft een grondige hekel aan nattigheid. Het is echt een plant voor een zonnige, beschutte, droge plek. Tijm heeft een hekel aan natte, strenge winters met veel wind. Zet de plant in grond die goed afwatert en zorg voor wat beschutting. Staat tijm in een pot, zet die pot dan op een verhoging zodat het water goed weg kan lopen.

Citroentijm

Zet naast gewone tijm (Thymus vulgaris) ook een struikje citroentijm (Thymus x citriodorus) in je kruidenkas. Citroentijm smaakt wat minder sterk naar tijm maar geeft wel een frisse toets aan je gerechten. Takjes tijm kun je in hun geheel aan schotels toevoegen of je ritst de blaadjes van de takjes en voegt die toe aan bijvoorbeeld een saus.
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas