oregano kweken

Oregano is een topper om te kweken in de tuinkas en de moestuin

Oregano is een topper voor de kas of de moestuin omdat het bijen en vlinders lokt die voor de bestuiving van vruchtgroenten kunnen zorgen. De Nederlandse naam van dit kruid is marjolein of majoraan, maar iedereen zet oregano. Oregano wordt in de keuken gebruikt in stoofschotels en natuurlijk ook in (tomaten)sauzen, vormt een klassieke combinatie met lamsvlees en is onmisbaar op de pizza.

Oregano praktisch

* Geef oregano droge grond en een plek pal in de zon en de plant is helemaal gelukkig. Extra voeding is alleen nodig als de plant in een pot staat. Geef dan regelmatig vloeibare mest. * Knip de plant na de bloei flink terug zodat er nieuwe bladrozetjes gevormd worden waar je in de winter weer lekker van kunt knippen

Drogen

Wil je de blaadjes drogen en in een pot voor de winter bewaren, dan kun je het beste voor de bloei al oogsten. Kneus de blaadjes niet, dan blijft de smaak het best behouden. Oregano is een langzaam groeiende plant, dus als je het kruid vaak wilt gebruiken, kun je beter een paar plantjes tegelijk aanschaffen.
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas