basilicum telen

Basilicum telen we op een warme, beschutte plek, maar houd de plant wel uit de brandende middagzon

Basilicum is niet bestand tegen onze winters, dus je moet elke voorjaar nieuwe plantjes kopen of je teelt ze op uit zaad. Je moet ze dan wel in de tuinkas voorzaaien bij een temperatuur van ongeveer 20į C. Plant ze pas in de tuin uit als de kans op nachtvorst geweken is (zo na half mei). Geef basilicum in pot kort voor, tijdens en na de bloei vloeibare voeding die je in de gieter bij het water voegt. Knijp regelmatig de topjes uit de planten zodat de planten wat bossiger groeien; uiteindelijk gaat het je om het blad.

Basilicum in de keuken

Maak een salade van verse tomaten, stukjes mozzarella en wat blaadjes basilicum en je vindt ItaliŽ op je bord. Grappig eigenlijk dat we basilicum met mediterrane gebieden associŽren want het plantje komt van oorsprong uit het Oosten en wordt bijvoorbeeld in de Thaise keuken veel gebruikt. Daar geeft men de voorkeur aan anijsbasilicum, maar er zijn nog veel meer soorten, zoals kaneelbasilicum, citroenbasilicum en er is zelfs een roodbladerige basilicum die naar munt smaakt. Een goed tuincentrum heeft in het voorjaar diverse soorten op voorraad.
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas