munt kweken

We starten met munt voor het uitbouwen van ons Italiaans kruidenhoekje in de kas: kweken van munt

Ben je gek op pasta en wil je de smaakmakers voor de saus in je eigen tuinkasje kweken? Er zijn wel veertig verschillende soorten munt maar die zijn niet allemaal even makkelijk te krijgen. In het tuincentrum kun je vaak wel uit een paar verschillende soorten kiezen, waaronder munt met bont blad. Munt is een lekkere smaakmaker in sauzen en je kunt er natuurlijk muntthee van maken. - heb je eenmaal munt in de tuinkas, dan kom je er zomaar niet meer vanaf. Munt woekert enorm, dus zet de plant in een pot en het probleem is opgelost - gebruik goede potgrond en zet de munt op een zonnig plek. Munt overleeft onze winters wel maar zorg ervoor dat er in de winter geen water in de pot blijft staan, want dan gaat de plant rotten - wil je ook in de winter munt oogsten, dan moet je de plant naar een lichte, warme plek verhuizen - je kunt munt makkelijk zelf stekken. Leuk om cadeau te geven.

Chocolademunt

Wil je eens wat anders kweken? Ga dan op zoek naar Menthax piperita 'Chocolate'. Deze plant heeft donkerbruine blaadjes en paarse bloemetjes. Het blad smaakt naar After Eight en is heerlijk in een chocolademousse!

Munt bij buikklachten

Grootmoeders tip: Heb je last van indigestie of andere buikklachten, neem een pepermuntje of drink muntthee. Wat zegt de professor Farmacolotie? Hoewel dit een zeer klassieke en bekene remedie is, kun je toch twijfelen aan de waarde ervan. Munt is een van de oudste kruiden waaraan men vele eigenschappen toeschreef. Munt onder vorm van thee bevat etherische oliŽn en het is mogelijk dat die verantwoordelijk zijn voor het effect. Het effect is moeilijk reproduceerbaar omdat elke theebereiding vermoedelijk verschillend is qua samenstelling en qua concentratie van actieve stoffen.
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas