kruiden kweken

Zelf kruiden kweken geeft heel wat voldoening

Houdt u van koken? Met kruiden geeft u uw gerechten nog meer smaak. Kruiden kunnen met hun specifieke smaken van nagenoeg iedere maaltijd een feest maken. Vlees, vis, gevogelte en groenten zullen na toevoeging van diverse kruiden nog veel lekkerder smaken. Zet kruiden in een turfvrije potgrond en geef de planten tot de vroege herfst wekelijks een vloeibare voeding, zoals bijvoorbeeld een extract van zeewier. Dit bevordert de groei van nieuwe scheuten en houdt de planten geurig en sappig. De kruiden zullen op verschillende momenten bloeien. Vergeet niet om ze direct na de bloei tot onder de bloeistengel terug te knippen - knip niet in oud hout bij kruiden als rozemarijn en tijm. Zo houdt u de planten onder controle, zodat ze niet te groot worden en stimuleert u tevens nieuwe groei om eindeloos van te plukken.

Smakelijke groenten

Kruiden zijn perfecte partners voor groenten, of ze nu rauw, geroosterd, gekookt, gebakken of in een stampot worden gegeten. Munt is heerlijk, zowel gekookt als rau, in combinatie met wortelgroenten, in salades, dressings en marinades. Bieslook met zijn milde uiensmaak is erg veelzijdig en kan fijngehakt worden toegevoegd aan allerlei salades. De bloemen van bieslook hebben dezelfde smaak; strooi ze eens over gebakken aardappeltjes. Heel smakelijk en decoratief. Fijngehakte selderie geeft smaak en vorm aan salades, maar gaat ook prima samen met wortelgroenten. Rozemarijn smaakt lekker bij geroosterde groenten, vooral tomaten.

Wat zijn kruiden?

Kruiden of kruidachtigen zijn gewassen met een niet-houtige stengel. Alle planten die niet tot de bomen, de heesters of de zwammen behoren worden samengevat onder de noemer 'kruiden'.
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas