druiven kweken

Het is gemakkelijk om echte kasdruiven te onderscheiden van buitendruiven. Kasdruiven zijn superieur van smaak. Je herkent ze aan het natuurlijke donslaagje op de schil. Het ontstaat door de dauw in de kassen en door het afsterven van de buitenste cellen op de schil. Bij buitendruiven is dat donslaagje grotendeels verdwenen door behandeling met gewasbeschermingsmiddelen, regen en wind, verpakking en transport en manipulaties bij oogst. Je kan rijpe witte druiven herkennen doordat ze een amber- tot bijna goudkleurig uitzicht hebben. Bij blauwe druiven heb je geen kleurindicatie van hun rijpheid. Maar er bestaat wel een trucje om de rijpheid te herkennen. Trek voorzichtig een steeltje uit ťťn van de druiven. Het gedeelte van het steeltje dat aan de binnenkant van de druif zat, moet bruin zijn. Als het nog groen is, dan zijn de druiven nog niet rijp. VariŽteiten Er bestaan zo'n 600 verschillende druivenvariŽteiten waarvan slechts een beperkt aantal als tafeldruiven in aanmerking komen. De bekendste Belgische kasdruiven zijn Royal (juni-eind november), Ribier (juni-november), Colman (november-december) en de koning van de Belgische tafeldruiven Leopold III (van juni tot begin december). Etensklaar Het is belangrijk dat je de druiven altijd eerst wast voor gebruik. Leg ze op een keukenhanddoek om ze volledig te drogen. Rauwe druiven kan je verwerken in fruitsalades, in yoghurt, in groene salades of gewoon als tussendoortje. Druiven die je gebruikt om te koken kun je best eerst ontvellen en ontpitten.




Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas