snel opgekweekt

Snel opgekweekt

Kweek in de kas uw eigen plantengoed van sla, bloemkool en prei. Kies steeds voor de vroegste soorten. Zaai en plant ook erwten, tuinbonen, sjalot en uitjes in aparte potjes. Op die manier krijgt u stevig ingeworteld 'pootgoed' dat u buiten kunt uitplanten zodra het voorjaar zich echt inzet. Om vlot te kiemen is bodemwarmte belangrijker dan omgevingswarmte. Gebruik daarom een warmtematje (warmtematten). Maak eventueel een eigen warmtebed door een warmtekabel (bodemverwarmingskabels) zigzag in een kistje uit te leggen en hem af te dekken met ongeveer twee centimeter zand.

En ook ...

- gebruik geen zout maar zand om je tuinpaden slipvrij te maken - test de kiemkracht van oude zaden - zaai selder, prei en stengelui in potjes en gebruik ze als 'snijkruid' - maak een perceel vrij van onkruid door het af te dekken met zwarte landbouwplastic - plant en verplant sneeuwklokjes
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas