artisjok telen

De betere artisjok telen in de kas

Vanaf medio april artisjok onder glas zaaien. Artisjok is een heus tuinjuweel en bovendien nog lekker ook. Kies zaden van een soort die u best past: laag en breed of hoog en smal. Strooi de zaadjes uit in ruim bemeten potten en dek af met perliet. Dit luchtige materiaal prikkelt snel kiemen. Planten met gestekelde rand plukt u genadeloos weg. Ze geven later stekelige vruchten, ongemakkelijk om te oogsten en nog moeilijker te bereiden. Zelfs voor de bloemenborder zijn ze te stekelig wegens ongemakkelijk op te ruimen. Buiten uitplanten mag pas einde mei!

Artisjokextract

Artisjokextracten werken specifiek in op het toenemen van de galsecretie in de leverzone. Als de productie van gal toeneemt, zal ook de secretie van cholesterol vergroten: de cholesterol wordt met andere woorden geŽlimineerd en niet geabsorbeerd door het lichaam. Artisjokextracten zijn omwille van die eigenschappen ook heel heilzaam bij de behandeling en vooral de preventie van aderverkalking en hart-en vaatziekten.
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas