linzen

Linzen zijn rijk aan eiwitten

Bovendien bevatten ze een XL-portie vezels, mineralen, ijzer en magnesium: allemaal stoffen die voor een energieboost zorgen. Trouwens, ook mooi meegenomen: linzen zijn lekker licht, en dus goed voor de lijn.

In de keuken:

Samosa van linzen: - nodig: 25 g boter, 1 ui versnipperd, 1 teentje look fijngehakt, 1 dobbelsteentje gember, geschild en fijngehakt, 1 aardappel geschild en in blokjes, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 eetlepel komijn, 1 eetlepel paprikapoeder, 2 eetlepels kurkuma, 1/2 eetlepel gedroogde pepertjes, zout, glas water, een grote hoeveelheid linzen goed uitgelekt, 1 ei opgeklopt, plantaardige olie, 1 pakje brickdeeg - bereiding: verhit de boter in een pan en stoof de ui, de gember en de look. Voeg de aardappelblokjes, de kruiden en het water toe. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Voeg de linzen toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Haal van het vuur. Rol de vellen brickdeeg uit, vul ze met het mengsel en plooi dicht volgens de bereidingswijze op de verpakking. Besmeer de driehoekjes met het ei en frituur in de olie.
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas