back to basics

Back to basics: ongezonde voeding of ongezonde voedingsgewoonten?

Mensen zijn de tweedeling "goed" versus "slecht" op het gebied van eten grondig beu. Voeding is te zeer 'gemedicaliseerd' vandaag de dag. We hebben nog nooit zo'n gezonde, gevarieerde producten kunnen kopen of telen als vandaag, en toch zijn we met z'n allen haast paranoÔde als het over voeding gaat. We willen er meer controle over, en opnieuw weten wat we eten. Voor de komende jaren voorspellen wij een opmars van back to basics. Het gaat steeds sneller in onze maatschappij. We hebben het druk, druk, druk. Onze agenda staat overvol: de job, de partner, de kids, en als het even kan ook nog graag de vrienden. Dat resulteert in een nostalgisch verlangen naar pure smaken uit grootmoeders keuken. Maar zelf die authentieke groentesoep maken? Daar heeft de drukbezette vrouw (of man) van vandaag geen tijd of energie voor . Soepbars waar je iedere dag keuze hebt uit tien soorten verse soep daarentegen zullen hun klantenbestand exponentieel zien groeien. Ook al verlangen we naar de authenticiteit van grootmoeders keuken, de tijd dat een gezin drie keer per dag samen aan tafel zat en dat de hoofdmaaltijd bestond uit vlees, aardappelen en groenten, lijkt definitief voorbij. We eten steeds vaker onderweg, en proberen daarbij smaken uit alle windstreken: 's middags staan er Spaanse tapas op het menu, 's avonds wagen we ons aan sushi uit Japan. Zelfs in de lokale supermarkt kun je de meest exotische ingrediŽnten kopen. Die evolutie zal niet teruggedraaid worden, maar de aspecten 'vers' en 'puur' zullen wel aan belang winnen in de toekomst.

Gastroporno

Tegenwoordig kun je de tv niet aanzetten of je stuit op een kookprogramma. Tal van koks zijn bovendien uitgegroeid tot echte BV's, en er werden nog nooit zoveel kookboeken verkocht als vandaag. We leven in een tijd van 'gastroporno'. We vergapen ons aan foto's uit glossy kookboeken terwijl we amper weten hoe we die prachtig ogende gerechten zelf moeten klaarmaken. We willen pure, verse ingrediŽnten op ons bord, maar het moet wel gemakkelijk blijven en snel klaar zijn.

Eet je mooi

Functionele voeding heeft haar plaats in het productaanbod duidelijk verworven. Eten dat gezond ťn lekker is ťn je mooi maakt van binnenuit? Het lijkt te mooi om waar te zijn. De bourgondiŽr en de health freak in onszelf liggen vaak met elkaar overhoop, maar ťťn ding staat vast: de trend is 'back to basics' en de beste start is onze groenten te telen in de eigen kas. Klik hier voor uw dichtsbijzijnde dealer kas




Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas