botersla

Kropsla wordt ook wel botersla genoemd vanwege de boterzachte smaak. Deze slasoort heeft een dichte krop met rondom grote, brede bladeren. Kropsla maakt u schoon door voorzichtig de bladeren van de stronk te halen. Was de sla hierna onder de kraan en dep droog met een theedoek of gebruik de slacentrifuge. Probeer de sla te scheuren in plaats van te snijden. Hielden we het vroeger vaak bij gewone kropsla, tegenwoordig eten we allerlei soorten sla. De meeste soorten zijn niet moeilijk om zelf op te kweken. Vrijwel alle slasoorten houden van een zonnige standplaats in humusrijke grond. De bemesting mag middelmatig zijn. Kropsla, pluksla en krulsla kunnen tot in augustus gezaaid worden. IJsbergsla tot half juli. Zaai (of plant) regelmatig, zodat u steeds verse sla kunt oogsten. Tijdens de groei moet de grond voortdurend vochtig blijven. Het is handig om 's morgens water te geven, zodat het water de tijd heeft om te verdampen. Want het is niet goed voor de sla om te lang nat te blijven. Kropsla: een stevige bladstructuur met een zware krop, vooral geschikt voor de zomer. Lees ook:sla telen kas




Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas