rucola

Rucola is eigenlijk het jonge blad van een koolachtige. De smaak van rucola is een combinatie van radijs en noten. Zaaien kan tot september. De plantjes mogen heel dicht op elkaar staan. Ongeveer een maand na zaaien kan het jonge blad geoogst worden. Het oudere blad is nogal bitter. Gebruik rucola altijd vers want het bederft zeer snel.

Rucola als proefkonijn

Rucola of raketsla is nog maar sinds begin jaren 80 populair geworden in Noord-Europa. Toch heeft het plantje al bijgedragen tot een heel belangrijk experiment. In 2004 nam men tijdens een ruimtevlucht een aantal rucolazaadjes mee om uit te planten. Hebben planten zwaartekracht nodig om zich te ontwikkelen? Ja, want in de ruimtecapsule groeiden de kiemen alle kanten uit.

Smaak

Rucola houdt van koelte en vocht om de volle smaak te ontwikkelen. Zaaien vanaf maart: de jonge plantjes staan enkele dagen daarna boven de grond. Snijd bij het oogsten de bladeren een voor een af: de plant groeit dan gewoon verder. Kropsla: een stevige bladstructuur met een zware krop, vooral geschikt voor de zomer. Lees ook:sla telen kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas