ijsbergsla

IJsbergsla uit je eigen kas

IJsbergsla is een heerlijke frisse slasoort waarbij de celstructuur van de bladeren veel water bevat, wat zorgt voor de karakteristieke knapperige 'bite'. IJsbergsla heeft een frisgroene kleur en een stevige gesloten krop. De smaak is pittiger dan van gewone kropsla. Om ijsbergsla schoon te maken haalt u de bladeren van de krop, wast u deze en laat u ze uitlekken en drogen. Vervolgens plukt u de bladeren in hapklare stukjes, niet snijden dus. Kropsla: een stevige bladstructuur met een zware krop, vooral geschikt voor de zomer.
Sla is ook mooi in je tuin, zeker als je enkele kleurtjes bij elkaar zet
Lees ook:sla telen kas




Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas