lavas telen

Lavas zelf telen

Lavas is een zeer geurig kruid afkomstig uit Zuid-Europa en AziŽ. In de volksmond wordt lavas maggikruid genoemd. De smaak is te vergelijken aan die van selderij. De kracht van de smaak neemt af met het koken ervan. Je kunt de bladeren perfect drogen: ze behouden hun kracht en smaak.

Kenmerken van lavas

- verzachtend voor de luchtwegen - thee van lavas verzacht hoofdpijn - goed tegen een opgeblazen gevoel, brandend maagzuur - werkt urineafdrijvend

Lavas in de keuken

De bladeren, wortels en fijngehakte stelen kunnen worden gebruikt in speoen en stoofschotels. Lavas is lekker in combinatie met aardappelgerechten of boontjes. Lavas combineert heel goed met bieslook, tijm, peterselie, knoflook en laurier. Vraag nu de complete prijslijst 'kassen' aankas




Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas