kas bloemen

Een lange zomer met bloemen in de kas

Wie het over kasplanten heeft, lijkt meestal alleen te focussen op planten die in de winter en de lente bloeien. Alsof dat de enige twee seizoenen zijn, waarin er binnenshuis van planten te genieten valt. Juist de zomer kan in de kas een geweldige ervaring zijn; in de warme zomerzon laten veel kasplanten hun schoonheid zien in een uitbundige bloei, die alleen in het land van herkomst geŽvenaard wordt. Tussen de bloemen die bloeien in de kas, waant u zich in een ander deel van de wereld. De bougainvillea's voeren u naar de Middellandse Zee of het Caribisch gebied, de Callistemon doet denken aan AustraliŽ en bij palmen ziet u het plaatje van Torquay aan de Engelse zuidkust. Het is heerlijk als de planten barsten van het leven. Geur is minstens zo belangrijk als kleur. Als u slechts ťťn geurplant kiest, dan moet dat zeker een sinaasappel- of citroenboompje zijn. U zult elke morgen als u de kasdeur opent, verstelt staan van de heerlijke geur van hun bloesems. Zet ze in een kwaliteitscompost en bemest ze in de lente en de zomer elke veertien dagen met vloeibare tomatenmest, zodat de planten bloemen en vruchten blijven produceren. Mochten ze te groot worden, dan kunnen ze aan het eind van de winter gesnoeid worden.

Bloemen voor de kasteelt

Afrikaan, Ageratum, Alyssum, Anjer, Aster, Begonia, Cineraria, Cosmos, Dahlia, Doogbloemen, Gazania, Geranium, Godetia, Hanekam, Kamerplanten, Lavatera, Leeuwenbekje, Lobelia, Nemesia, Petunia, Phlox, portulaca, Salvia, Scabiosa, Scheefbloem, Sierkalabas, Tabaksbloem, Verbena, Viooltje, Vlijtig Liesje, IJsbloem, Zinnia, Zomerviolier Klik hier voor uw dichtsbijzijnde dealer kas




Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas