oogsten kas

In de kas: oogst tijdig!

het niet tijdig oogsten van vruchten uit onze kas gaat ten koste van de kwaliteit en vooral de smaak.

Op een bepaald punt in zijn ontwikkeling gaat alle energie van de plant naar de zaadvorming. Op dat ogenblik begint de kwaliteit van de vruchten er op achteruit te gaan. Daarom moet op tijd worden geoogst. Door tijdig te oogsten is men de zaadvorming voor en worden nieuwe vruchten gevormd. Overrijpe vruchten zijn overigens niet geschikt voor consumptie. Bij komkommer is het van belang de plant niet te overbelasten met te veel vruchten. Het tijdig wegnemen van vruchten bevordert de productie. Hoewel groen geplukte tomaten best wel afrijpen, verdient het, omwille van de smaak, de voorkeur de tomaten aan de plant te laten afrijpen. Courgettes kunnen heel groot worden, maar zijn optimaal van smaak wanneer ze in een jonger stadium worden geplukt, zo'n 20 cm lang. Paprika kan men gerust groen oogsten. Het laten rood verkleuren aan de plant kan, maar vraagt zoveel energie dat dit ten koste gaat van de productie. Vraag nu de complete prijslijst 'kassen' aankas




Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas