look kweken

Look kweken: apart en vooral erg gezond

Dat look heel wat positieve effecten heeft op de gezondheid van de mens, hoeven we hier niet meer aan te tonen. Look heeft een hekel aan nattigheid. Witte look wordt geplant van oktober/november tot februari/maart op voorwaarde dat de grond er luchtig bij ligt en goed waterdoorlatend is.

Als afweermiddel voor tal van schadelijke insecten

Een aftreksel van look is een sterk verweermiddel voor tal van schadelijke insecten, in het bijzonder de wortelvlieg, de uitvlieg en de preimot. Hoe bereiden? Neem een knoflookbol en druk hem fijn tot een brij . Laat deze brij 48 uur in 10 liter water weken. Nadien het aftreksel filteren en onmiddellijk sproeien of verstuiven. Een eerst behandeling vindt plaats bij het zaaien, een tweede behandeling wanneer de groenten een hoogte van ongeveer 10 centimeter hebben bereikt. De periode tussen de twee behandelingen stemt overeen met de uitdunningsperiode van wortelen en uien. Jonge prei wordt onmiddellijk na het planten behandeld. Vraag nu de complete prijslijst 'kassen' aankas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas