tuinieren onder glas

Een getuigenis:

Francis vertelt zijn ervaringen met tuinieren onder glas

In de hete maanden van de zomer zaai ik niets meer. De omstandigheden in de kas zijn dan te ongunstig voor kleine zaailingetjes. Er staan nu hoofdzakelijk komkommers, paprika en tomaten. De tomaten vragen meer zorgen daan ga ik dieper op in. Maar eerst nog wat uitleg over de inrichting van de kas en in het bijzonder over de dingen waar we vooral in de zomer mee te maken hebben, namelijk schermen en gieten.

Schermen

Om de kas af te schermen tegen de felle zonnestralen heb ik schaduwdoeken gekocht. Goed luchten blijft belangrijk. Ikzelf heb automatische ventilatie op de dakramen en in de zomer zet ik de kas voor- en achteraan helemaal open zodat er een doorgaande tocht is.

Gieten

Ik heb vanalles geprobeerd om water te geven: met de gieter, spuiten met de spuitslang, druppelbevloeiing met nippels waar water uitsijpelt, zweetdarmen waar druppeltjes opkomen, die er dan aflopen. Uiteindelijk ben ik teruggekeerd naar het systeem waar ik mee begonnen ben: de gieter. Het is het simpelste. Je vult de gieter. Je laat het water een tijd staan zodat het kan opwarmen. Het enige meetinstrument in mijn kas is een minimum-maximumthermometer. Luchtvochtigheid en bodemtemperaturen meet ik niet, hoewel ze wel belangrijk zijn. Denk maar aan het gezegde dat de boer vroeger zijn broek afdeed, met zijn blote poep op de grond ging zitten en als het koud aanvoelde nog wachtte met zaaien. Vraag nu de complete prijslijst 'kassen' aanKlik hier voor uw dichtsbijzijnde dealer ACD Banner

Klusen is out, tuinieren is in

Tuinieren wint dan weer aan populariteit. Tegenover vorig jaar geeft 10% meer consumenten aan zelf de tuin te zullen onderhouden. kas www.acd-kassen.nl
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas