telen onder glas

Als gevolg van de hogere temperaturen, is bij een gewone goede teelt, de opbrengt onder glas, heel wat hoger dan bij de gewone openluchtteelt.

Dit betekent dan ook dat er zwaarder zal bemest worden. Die hogere temperaturen en scherpe zonbestraling zijn allerminst bevorderlijk voor een intens en hoogwaardig leven in de bodem, noch voor de structuur van diezelfde bodem. Het is dan ook gewenst de bodem onder glas of plastictunnel te bedekken in zover dit mogelijk is. Zeker onder glas zal men vermijden de bodem om te spitten of om te ploegen. Het is duidelijk dat de dosis compost die wij gebruiken minstens dubbel zo groot is tegenover de teelten buiten. Na het rooien van de zomerteelten, zullen wij de bodem zwaar moeten beregenen. Nadat alles doorgezakt is, dienen wij veel, maar niet te jonge compost toe. Een doelmatige bodembewerking en beluchting zijn zeer belangrijk. Structuur en waterhuishouding zijn onder glas belangrijker dan in de buitenteelten. kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas