februari kas

Wat kweken we in de kas in de maand Februari?

Volgens de statistieken is januari de koudste maand van het jaar, doch ook in de 'korte maand' februari kan de koude nog ongenadig toeslaan, met temperaturen tot minus 19į C aan de kust en min 16į C in het centrum van het land.

Februari in de koude kas:

In februari zaaien we in de 'koude' kas o.a. : andijvie, snijsla, bleekselderij, koolrabi, rode biet, radijs, spinazie, raapstelen, worteltjes. Wacht tot eind februari om zomerprei te zaaien voor de vroege planting buiten. Onder warm glas kan in februari o.a. uitgezaaid worden: tomaten, augurken, Chinese kool, stengeluien, zaai-ui. Zaai niet alles ineens, zaai in meerdere keren om het oogsten te spreiden. Laat het wortelzaad 10 uren vooraf weken in water en meng het met zand. Houd het mengsel op kamertemperatuur. Fijne zaadjes mengen we met droog wit zand om een goede verdeling bij het uitzaaien te bekomen. Reinig regelmatig de ramen van de koude kas. Bij vorst bregen we plastiekfolie boven de plantjes en zaaibakjes aan. De folie mag de plantjes niet raken. Verwijder de folie onmiddellijk na de vorst. Bij mooi weer luchten we ook de koude kas. Begiet er weinig. De platte bak is in februari ideaal voor het opkweken van plantjes die later in de volle grond uitgeplant worden. In de platte bak zaaien we o.a. : spinazie, raapstelen, tuinbonen, radijzen, snijsla en worteltjes. Later in de maand planten we bloemkool, broccoli, kropsla, andijvie, spitskool en bieten uit. kas

Royaal eten uit de wintertuin

Een februarimoeskas kan vorstelijk veel bieden. Prei en boerenkool natuurlijk, en andere kolen: van rode en witte tot spruitjes en de verrukkelijke en erg sierlijke cavolo nero, ofwel Toscaanse palrmkool. Voorts is er overwinterde peen, wat vergeten piepers, rammenas, raapjes, plus peterselie en selderij. en de eerste speerpunten spinaziezuring!
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas