Sint-Janskruid kweken

Omschrijving: Winterharde semi-groenblijvende vaste plant (hypericum perforatum). Vooral bekend om zijn vele geneeskrachtige eigenschappen. Staat rond Sint-Jan (24 juni) in volle bloei. Temperatuur: De plant gedijt vooral in de zon in goed doorlatende, kalkhoudende grond, maar ook in halfschaduw. Verzorging: Knip de plant na de bloei en de oogst tot op de grond af. De nieuwe groei vormt in de winter een semi-groenblijvende mat. Bloemen: 's Zomers verschijnen zwakgeurende gele bloemen met kleine zwarte klieren langs de rand. Gebruik: Vooraanstaand geneeskruid, tonicum voor het zenuwstelsel, middel tegen depressiviteit, helpt ook bij ischias, zonnebrand, zweren en spataders. Homiopatisch middel bij pijn en ontstekingen door zenuwaandoeningen.

Recept met Sint-Janskruid

- ingrediŽnten: 250 gr gedroogd Sint-Janskruid of 500 gram verse kruiden fijngehakt, 7,5 dl olijfolie of andere plantaardige olie - bereiding voor de olie: roer de fijngehakte kruiden en olie door elkaar in een glazen kom boven een pan kokend water, afdekken en 2 tot 3 uur zachtjes laten koken. Laten afkoelen, door een filterzak in een kan schenken en met een trechter overgieten in glazen flessen. Donker bewaren. Vraag nu de complete prijslijst 'kassen' aankas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas